Get Adobe Flash player

Távérzékelési technológiák és térinformatika online, a szolgáltatók és felhasználók online folyóirata

Megjelenik évente két alkalommal

 

ISSN 2062-8617

 

Főszerkesztő:

Bakó Gábor

Szerkesztők:

Bartha Csaba

Gruber Anita

Kardeván Péter

Lelleiné Kovács Eszter

Licskó Béla

Nagy János

Szerdahelyi Tibor

Zentai László

 

Szerkesztőség:

1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A
Postacím: 2314 Halásztelek II. Rákóczi Ferenc út 42.

Telefon:
06 70 615 7223

e-mail:

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.

Hirdetésszervezés:

Gruber Anita
+36-30-342-45-69

További munkatársak:

Mészáros János

Molnár Zsolt

Design:
Göttinger Erika
T-Futaki Csenge

 

Az adat keletkezésétől a felhasználásig

Térinformatikai rendszerek (GIS)

A földrajzi információs rendszer (GIS) az adatok rögzítéséhez, kezeléséhez, elemzéséhez és megjelenítéséhez szükséges földrajzilag hivatkozott információkat integrálja.

A térinformatikai rendszer lehetővé teszi számunkra, hogy megtekinthessük, címszavak alapján kereshessük, értelmezhessük, számításokban felhasználhassuk a terület alapú információkat, és elősegíti a nagymennyiségű adat értelmezhető megjelenítését. Különböző szempontok szerint hívja elő az adatbázisban tárolt információkat, felfedi a kapcsolatokat a rendszer egyes elemei között, térképek, földgömb, jelentések és grafikonok formájában jeleníti meg a földrajzi információkat.

Segíti a terület és távolság alapú kérdések megválaszolását, megkönnyíti  a döntéseket, a tervezést. A problémák megoldásához úgy rendszerezi és kezeli az adatokat, hogy gyorsan és könnyen érthető, értékelhető helyzetképet nyújtson.

GIS technológiába valamennyi térképészeti, országos, vállalati és közoktatási rendszer integrálható. Így az alaptérképek, a földhasználati, felszínborítási, erdőtermészetességi, épületállomány, közút, vasúti, vízügyi, belvíz és árvíz veszélyeztetettségi, stb... digitális adatbázisok együttesen segítik a környezetvédelmi, biodiverzitás védelmi, városfejlesztési és egyéb stratégiai tervek optimalizálását.