Get Adobe Flash player

Távérzékelési technológiák és térinformatika online, a szolgáltatók és felhasználók online folyóirata

Megjelenik évente két alkalommal

 

ISSN 2062-8617

 

Főszerkesztő:

Bakó Gábor

Szerkesztők:

Bartha Csaba

Gruber Anita

Kardeván Péter

Lelleiné Kovács Eszter

Licskó Béla

Nagy János

Szerdahelyi Tibor

Zentai László

 

Szerkesztőség:

1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A
Postacím: 2314 Halásztelek II. Rákóczi Ferenc út 42..

Telefon:
06 70 615 7223

e-mail:

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.

Hirdetésszervezés:

Gruber Anita
+36-30-342-45-69

További munkatársak:

Mészáros János

Molnár Zsolt

Design:
Göttinger Erika
T-Futaki Csenge

 

Az adat keletkezésétől a felhasználásig

A Távérzékelési Technológiák és GIS szakmai folyóiratról

 

Folyóiratunk évi két alkalommal tesz közzé kutatási eredményekről, műszaki fejlesztésekről és programokról szóló független szakcikkeket a távérzékelés, a fotogrammetria és térinformatika területéről, valamint az ezekkel kapcsolatos interdiszciplináris munkákból.

Törekszünk a távérzékelés eszközeiről, a feldolgozási és kiértékelési folyamatokról, lehetőségekről átfogó képet nyújtani, ezért állandó szolgáltatásként folyamatosan elérhető tartalmakat rendszerezünk. Ide tartoznak a fogalomtárak, az egyes technológiákat, módszereket összefoglaló rövid leírások és a különböző archívumok, szolgáltatások és szoftverek jegyzékei, leírásai. Utóbbi esetben a teljesség törekszünk, ezért arra kérjük a kedves olvasót, hogy a semmiképpen sem szándékosan kifelejtett, a témához illő, fogalomtárakba, szoftverjegyzékekbe és egyéb felsorolásokba kínálkozó dolgokat jelezzék a szerkesztőség számára.

 

Szeretnénk arra ösztönözni a kutatókat, hogy cikk formájában tegyék közzé vizsgálati eredményeiket, ezzel is elősegítve a három egymás nélkül ma már szinte elképzelhetetlen tudományterület, a távérzékelés, a fotogrammetria és a térinformatika fejlődését, valamint segítve az oktatás és megismerés lehetőségének szélesítését. Fontosnak tartjuk, hogy az elvégzett kísérletek reprodukálhatóak, jól értelmezhetőek és a tudományos társadalom, a gyakorlati felhasználók számára hasznosak legyenek. A formai követelmények éppen ezért nem túl szigorúak, hiszen a szerzők számára széleskörű lehetőséget szeretnénk biztosítani az eredmények közzétételére. Mivel folyóiratunk két nyelven jelenik meg (az angol változat címe Remote Sensing Technologies & GIS) ezért viszonylag nagy terjedelmű, részletes angol és magyar nyelvű összefoglalót kérünk a szerzőktől.

 

Tematika:

 

   - Fotogrammetria

 - Multi- és hiperspektrális távérzékelés

 - Térinformatika

 - LIDAR, lézeres szkennelés

 - RADAR, rádiótávmérés

 - Térbeli modellezés, folyamatmodellek

 - Térbeli monitoring

 - Képfeldolgozás

 - Interpretáció

 - Osztályozás

 - A távérzékelés hordozó eszközei, platformok

 - Alkalmazás

 - Események

 

A beküldött cikkek lektorálás után kerülhetnek közlésre. A beküldött cikkek formai, illetve tartalmi elégtelensége esetén azok visszautasításra kerülhetnek, bizonyos esetekben a követelményeknek megfelelő átdolgozásukat kérjük. A valótlanságot, súlyos szakmai hibát tartalmazó publikálási kérelem maga után vonja a szerző lektori folyamatból történő kizárását.

 

Bejelentések és hirdetések

 

A konferenciák és közérdekű események közzététele ingyenesen történik, és bárki kezdeményezheti meghirdetésüket.

A szponzori hirdetésfelvétel a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.  e-mail címen, vagy a 06 70 615 7223 telefonszámon érhető el.